به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، برزو هيبتيان افزود:با اشاره به توليد بلدرچين در استان هماکنون يک واحد توليد بلدرچين در شهرستان فارسان فعال است.
وي با بيان اينکه واحد توليد بلدرچين فارسان يک سيستم بسته است، تصريح کرد: در اين واحد همهي مراحل تخمگذاري، جوجهکشي، جداسازي جوجهها، کشتار و بستهبندي بلدرچين انجام ميشود.
معاون بهبود امور دام جهادکشاورزي چهارمحال و بختياري ظرفيت اين واحد را 66 هزار قطعه دانست و گفت: در اين مرکز ماهانه دو تن گوشت بلدرچين توليد ميشود که همهي آن در استان به مصرف ميرسد.
هيبتيان همچنين با اشاره به خواص تخم بلدرچين تصريح کرد: در اين مرکز سالانه حدود 500 کيلوگرم تخم بلدرچين توليد ميشود که از اين تعداد حدود 30 درصد تخمها که از لحاظ ظاهر سالمتر هستند در خود آن واحد توليدي براي توليد جوجه مصرف ميشوند و 70 درصد ديگر نيز در بازار به فروش ميرسد.
وي با اشاره به مقوي و خوش طعم بودن گوشت بلدرچين نسبت به گوشت پرندگاني چون مرغ، خروس، اردک و غاز، تصريح کرد: ميزان چربي گوشت اين پرنده بسيار کم و ميزان پروتئين موجود در آن نسبت به پروتئين گوشت ديگر پرندگان و نشخوارکنندگان معمولي 5 تا 10 درصد بيشتر است برهمين اساس بيشتر انواع اسيدهاي آمينه کمياب در گوشت اين پرنده يافت ميشود.
معاون بهبود امور دام جهادکشاورزي چهارمحال و بختياري بلدرچين را منبع نياسين، فسفر، مس، روي، آهن، سلنيوم و غني از انواع ويتامينهاي گروه B دانست و افزود: وجود املاح موجود در گوشت بلدرچين سبب شده که آن براي امراضي چون آسم، تشنج، فشار خون، ضعف اعصاب و يا در مواردي ناراحتيهاي رواني، عقبافتادگي جسمي همچنين بيخوابي استفاده شود.
به گفتهي هيبتيان، در بيشتر نقاط دنيا پزشکان براي افراد مسن و از کارافتاده که احتياج مبرمي به بازيابي سلامت و شادابي روحي و جسمي دارند مصرف گوشت بلدرچين را تجويز ميکنند
منبع:ايسنا